[Kezdőlap] [Kapcsolat]

Kandalló előregyártás

A kandalló előregyártás egy olyan technológia elnevezése, ami eredményeképp a helyszíni építés időigénye és a helyszíni építés keltett kosz, rombolás minimálisra csökken. Ideális helyszíni adottságok mellett a kandalló építés inkább összeszerelés, mint építés.

Nézzük meg példának ezt a terrakotta kandallót:

Terrakotta kandalló öntöttvas tűztérbetéttel.

A képen látható kandalló a következő egységekben kerül legyártásra:

Terrakotta kandalló 3D robbantott rajz

  1. Lábazat
  2. Alsó párkány
  3. Tűztér, tűztér melletti oldalfalak és a baloldali torony párkánnyal
  4. Középkonzol párkányokkal és falazattal
  5. Füstcsőtakaró torony párkánnyal
  6. Íves, legyezős lezárás

Ezek az elemek, attól függően, hogy milyen hőhatásnak lesznek kitéve, illetve, hogy kell-e hőt közölniük, normál vagy tűzálló ragasztóval és különböző acél vasalatokkal kerülnek rögzítésre egymáshoz és a falhoz.

A kandalló előregyártás mint technológia nem csak azért hasznos, mert kíméli a megrendelő idegrendszerét és megspórol egy csomó időt a kandalló építő szakembereknek, hanem azért is fantasztikus, mert olyan geometriai formákat tudunk megvalósítani vele, amit a hagyományos egy-egy darabos építéseknél nem lehetséges!

Nézzük meg az előbb már megvizsgált terrakotta kandallót! Ha például ennek a konzol (4) részét úgy építenének a helyszínen, akkor 14 darab párkány elemet, nagyjából hat darab vakolható felületű kályhacsempét kellene olyan módon egymáshoz rögzíteni, hogy belátható időn belül elbírja a következő két (5-6) elemet. Nem lehetetlen, hogy a kandalló két hétig készülne!

E helyett egy munkaasztalon méretre szabják az alsó és felső párkányokat, bevasalják és beöntik ragasztóval vagy betonnal. Ugyanígy elkészítik a köztes vakolható csempefalat. Két nap száradás után egymáshoz ragasztják az alsó felső párkányt és a vakolható falazatot. Ez még szárad egy-két napot és már szállítható is!Biztos és jó döntést csak megfelelő tudás birtokában hozhatunk!

Mi adjuk a tudást, Önnek nem kell mást tennie, csak olvasni, tanulni, tanulni, így egy kicsit mindig közelebb kerül a helyes döntéshez!

Iratkozzon fel és minden egyes új olvasmányról értesítjük! Le ne maradjon!

 
Erre az e-mail címre kérem az értesítést:
Érvényesítő kód:
Új kódért klikk a képre!